| Registreren

Tai Chi school Sun-Tzu

Home » Zoekresultaten » Tai Chi school Sun-Tzu

Algemene Informatie

Wij zijn Tai Chi en Qi Gong school " Sun-Tzu " in Breda en wij bieden diverse lessen aan op dit gebied. Onze lessen zijn gebaseerd op de school  van wereldkampioen Thierry Alibert (Ecole T.A.O)

  

  

Qi Gong / Tai Chi:

  

Deze chinese bewegingsleer  is  al meer dan  3000 jaar oud en bestaat uit rustige, sierlijke bewegingen die vloeiend en met volledige aandacht worden uitgevoerd. Met gerichte oefeningen is het mogelijk spanningen uit het  lichaam af te voeren en blokkades op te heffen. Het leert de beoefenaar tegelijkertijd een betere lichaamshouding aan te nemen.
Bewuster ademhalen, bewuster bewegen en het verbeteren van je balans zijn de eerste voordelen welke een Qi Gong / Tai Chi beoefenaar ervaart.

Qi Gong oefeningen zijn  redelijk  eenvoudige vloeiende oefeningen  die op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd. Bij iedere beweging geeft de docent aan op welk deel van het lichaam je de aandacht moet richten. In China wordt Qi Gong ook wel acupunctuur zonder naalden genoemd. Je doet het namelijk zelf en leert met je geest energie (aandacht) naar plaatsen in het lichaam te sturen.

Tai Chi is een serie van bewegingen met Qi Gong aspecten achter elkaar. Dit noemt men een vorm.
Van oorsprong is Tai Chi een zelfverdedigingsleer. De martiale aspecten zijn nog steeds terug te vinden in iedere   beweging, maar worden in de vorm afgezwakt en vloeiend gemaakt. In de loop van de tijd zijn er veel verschillende stijlen en variaties ontstaan. Ten eerste zijn er enkele hoofdstijlen, die genoemd zijn naar de grondleggers ervan. Dit waren de Chinese families Chen, Yang, Wu en Sun. Binnen Sun-Tzu Breda wordt gewerkt aan de 108 vorm  Yang stijl volgens Yang Cheng Fu.De Qi Gong en Tai Chi lessen worden gegeven door Marja en Ad Huijbregts

Tai Chi met stok:

  

Tai Chi met Stok is een discipline waarbij alle basisprincipes van Tai Chi gelden;  Balans,  Concentratie en  Ontspanning

  

De stok staat voor eenvoud en toch veelzijdigheid, hardheid en toch mededogen.
En hoewel een stok hard is, wordt de toepassing ervan bij het vechten gekenmerkt door zachtheid.

Het is dan ook van belang dat de bewegingen zachtaardig, sierlijk en vloeiend zijn.

  

Tai Chi met stok is een zeer dynamische vorm van bewegen waarbij het hele lichaam en vooral de schouders in actie komen. Stok Tai Chi werkt ontspannend en is vooral leuk om te doen.
Tijdens het beoefenen van stok Tai Chi wordt veel geoefend in twee tallen, waarbij aanval en verdediging elkaar afwisselen. Een voorbeeld van een effectieve manier om op een aanval te reageren, is door mee te gaan met de beweging ervan en zo de aanval naar mislukking te leiden, de beweging voort te zetten, om toe te slaan voordat de tegenstander kan herstellen.  

Deze vorm van Tai Chi is actiever en zal ook de conditie verbeteren.
De stok waarmee gewerkt wordt is bijna 2 meter lang, is van manou (een soort rotan) en licht flexibel.

  

  

Voor meer info ga naar: http://www.sun-tzu.nl/

  

  

Afbeeldingen

Big_2260-0

Tai Chi school Sun-Tzu

Vlierenbroek 30
Breda
06-22794184

Beschikbare Sporten

Ad-right_invite
Ad-right_invite
Ad-right_invite