| Registreren

SV Marknesse Afdeling Korfbal

Home » Zoekresultaten » SV Marknesse Afdeling Korfbal

Algemene Informatie

Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers uit Marknesse de wedstrijd Marknesse 1 d'Ommerdieck 1 op het programma. Het was een thuiswedstrijd en de tegenstanders waren afkomstig uit Nieuwleusen.

  

Marknesse begon de wedstrijd goed, met in de aanval Sonja Kaastra, Ellen Ziel, Wim Kaastra en Dick ten Napel. De verdediging bestond uit Wianda v.d. Borne, Ilona Maljaars, Marco Hof en Edwin Meppelink. Het was goed korfbalweer, waarbij echter wel rekening gehouden moest worden met een vrij glad veld vanwege de regen die in de afgelopen tijd is gevallen.

  

De eerste doelpunten waren voor Marknesse. Dick ten Napel wist te scoren met een afstandsschot. Enkele minuten later kreeg Marknesse een strafworp toegekend wegens te zwaar hinderen bij een doorloopbal en deze werd verzilverd door Wim Kaastra. D'Ommerdieck kwam daarna echter al snel weer terug met twee doelpunten waarmee de stand 2-2 werd. Het leek dus een spannende en gelijkopgaande wedstrijd te gaan worden. Hoewel beide teams de kansen wisten te creëren om doelpunten te maken, troffen de schoten van de gasten uit Nieuwleusen in de eerste helft geen doel meer. SVM ging wel door met scoren en liep langzaam maar zeker uit tot een ruststand van 5-2 met doelpunten van Dick ten Napel, Sonja Kaastra en een fraai afstandsschot van Edwin Meppelink.

  

Deze voorsprong moest Marknesse na rust natuurlijk niet meer weggeven. Het team begon de tweede helft dan ook goed met een doelpunt van Marco Hof. D'Ommerdieck was echter nog niet verslagen en kwam langzaam maar zeker dichterbij. In een kwartier tijd scoorde het team vier maal. Marknesse kon daar maar één doelpunt tegenover stellen en het spel werd minder verzorgd, met plaatsingsfouten tot gevolg. Met een stand van 7-6 was het verschil wel erg klein geworden.
Toch werd de overwinning niet meer uit handen gegeven. In de laatste minuten wist Marknesse nog drie maal de korf te vinden met doelpunten van Wim Kaastra, Geertje Dijkstra en Marco Hof. De wedstrijdpunten bleven dus in Marknesse.

  

Volgende week speelt SVM tegen het team ASVD 4 uit Dronten. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur, in Dronten.

  

Uitslagen van de andere teams:

  • Emmeloord D1 Marknesse D1         2 4
  • Marknesse A1 Roreko A1                          6 3
  • Marknesse 2 Hellas ‘63 2                       12 8

De wedstrijd Marknesse C1 SIM C1 is verplaatst naar aanstaande woensdag 22 september, 17:30 uur.

  

Sporthal de Triangel

Maanhuizenlaan 10
8316   AB Marknesse
0527-203385

  

Sportpark De Punt

Emmeloordseweg 2/SPOR
8316   AV Marknesse
0527-201699
(Fax)  0527-201336

  

Voor meer info ga naar: http://korfbal.svmarknesse.nl/?page_id=12

  

  

Afbeeldingen

Big_142-0

SV Marknesse Afdeling Korfbal

Westervoor 32
8316 C Marknesse
0527-203566

Beschikbare Sporten

Korfbal

Ad-right_invite
Ad-right_invite
Ad-right_invite