| Registreren

Sportvereniging Argon Mijdrecht

Home » Zoekresultaten » Sportvereniging Argon Mijdrecht

Algemene Informatie

De sportvereniging Argon is ontstaan in 1971 als resultaat van een fusie tussen drie verenigingen: RK Stormvogels (zondagvoetbal), vv Mijdrecht (zaterdag- en zondagvoetbal) en sv Midreth (zaterdagvoetbal), die in die dagen in Mijdrecht en Wilnis actief waren op het niveau van tweede klasse afdeling Utrecht.
Deze situatie was dhr Joh. Verweij, directeur/eigenaar van een grote drukkerij in Mijdrecht en daarmee tevens een van de grotere werkgevers in de gemeenschap, een doorn in het oog. Naar zijn mening zou het aanbod aan talent binnen die drie verenigingen samen absoluut voldoende moeten zijn om een hogere klassering mogelijk te maken en hij bracht die denkbeelden over aan de besturen. De nodige besprekingen later gingen deze overstag en het woord was aan de ledenvergaderingen. Uiteraard waren er tegenwerpingen, met name van oudere leden, maar toch ging men in ruime mate akkoord met de voorstellen tot samensmelting, waarna op 1 juli 1971 de vereniging werd opgericht.
De naam was op de oprichtingsvergadering op 13 juni 1971 gekozen uit de negen voorstellen, die als resultaat van een prijsvraag waren binnengekomen. De door jeugdlid Fred Reurings ingediende naam Argon stamt uit het Grieks en zou naar verluidt staan voor: Leider, Heerser. Ruim 40 % van de aanwezige leden konden zich in deze naam vinden, de naamgever kreeg naast de eeuwige roem ook het fraaie bedrag van f. 25,00 uitgekeerd.

  

Het bleek, dat de inzichten van de bij de oprichting reeds als erevoorzitter geïnstalleerde Hr. Verweij niet slecht waren geweest. Met name de voetballers op zondag ging het goed af, van start af aan werden de zeges aaneen geregen met als gevolg dat in het eerste en het tweede seizoen de titel binnen werd gehaald en de stap naar de "grote" KNVB kon worden gezet. En waren in dat derde seizoen niet beide vleugelspitsen tegen een beenbreuk opgelopen, dan zou de trilogie waarschijnlijk zijn voltooid. Nu stokte het ritme en bleef men in de 4e klasse hangen tot in het seizoen 1982/1983 weer eens een kampioenschap viel te vieren.
In de derde klas bleef men minder lang, want de instelling van de nacompetitie in het seizoen 1989/1990 werd aangegrepen om via deze omweg de tweede klas binnen te gaan via een heroïsch voetbalgevecht tegen SO Soest op het terrein van Elinkwijk in Utrecht.
Het tempo kwam er nu goed in, want in het seizoen 1992/1993 werd het kampioenschap in de tweede klasse ongeslagen binnen gehaald, slechts de laatste wedstrijd (na het behalen van de titel) bleek het bier nog niet uit de benen verdwenen en moest de eer aan de tegenstander gelaten worden. In het seizoen 1994/1995 werd de eer behaald in het bekertoernooi, waar in de Rotterdamse Kuip tegen Halsteren middels een 3-0 zege de landelijke beker voor amateurs werd binnen gehaald.
Het seizoen 1996/1997 bracht wederom feest, want nadat een zeker lijkend kampioenschap in de laatste wedstrijden van het seizoen werd verspeeld en de beslissingswedstrijd tegen Zwarte Schapen ook nog met 2-0 werd verloren, bleek de veerkracht in de nacompetitie en werd op het veld van FC Lisse de promotiewedstrijd tegen SVVSMC met 3-0 gewonnen en werd de Hoofdklasse bereikt.
Ook daarin gaat het naar behoren, want in het tweede seizoen (1998/1999) werd in een krankzinnig spannende competitie op de laatste wedstrijddag de titel voor de neus van de concurrentie weggekaapt door middel van een 2-1 overwinning tegen mede titelgegadigde FC Hilversum. In de strijd om de landelijke titel wist HSC '21 uit Haaksbergen in blessuretijd een Mijdrechtse voorsprong nog om te zetten in een 3-2 winst, waardoor die ploeg voor de (uiteindelijk ook gewonnen) algemene titel mocht doorgaan.
In de jaren daarna ontwikkelde Argon zondag 1 zich tot een stabiele hoofdklasser, die immer weer in het befaamde "linkerrijtje" eindigde. Succes was er weer in het seizoen 2004/2005, toen onder leiding van de als hoofdtrainer debuterende Jan Zoutman (een man van de club, al vele jaren succesvol als jeugdtrainer) met een straatlengte voorsprong de titel in de hoofdklasse A werd behaald. Nu werd de algehele zondagtitel wél gehaald, maar in de landelijke finale bleek ASWH over twee wedstrijden de gelukkigste ploeg. Al in het seizoen 2006/2007 kwam er een nieuwe kans, toen weer de titel werd behaald, ditmaal na een moeilijk seizoen met ups and downs. Ook nu werd de algehele zondagtitel behaald, waarna in de landelijke finale het grootste succes tot dan toe in de club werd behaald, in de dubbele confrontatie met IJsselmeervogels werd uiteindelijk in verlenging de titel Algeheel Kampioen Amateurvoetbal Nederland binnen gehaald.

  

De zaterdagvoetballers ging het minder voor de wind. Telkens weer kwamen zij op het laatste nippertje iets tekort om titel of promotie te bewerkstelligen, waardoor het verschil met de zondagafdeling steeds groter werd. Na een opleving in het begin van de negentiger jaren, gevolgd door een dip vanwege het missen van extra promotie bij de herindeling van de KNVB, is na het kampioenschap in het seizoen 1998/1999 weer de vierde klasse gehaald. In het seizoen 2001/2002 is door middel van de nacompetitie promotie naar de derde klasse verwezenlijkt, wat de start bleek van een inhaalrace. Slechts twee jaar werd er over gedaan om via de nacompetitie de stap naar de tweede klasse te maken en ook in die klasse was men slechts twee jaar actief, via het kampioenschap kwam men in het seizoen 2006/2007 in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal terecht. Daar bleek de rek er even uit, mede door enkele vervelende langdurige blessures moest men in het seizoen 2007/2008 weer een treetje lager beginnen.

  

De jeugdopleiding van Argon, in het begin van de tachtiger jaren opgezet nadat er in het eerste tiental jaren al diverse kampioenschappen waren behaald, heeft er onder meer toe geleid, dat de junioren A1 al vele seizoenen in de top van het jeugdvoetbal spelen. Ook de junioren B1 spelen op hetzelfde hoge niveau, terwijl het junioren C1 team eveneens uitkomt op divisie niveau. In de slipstream komt ook het pupillen D1 team in het seizoen 2007/2008 uit in de Topklasse.

  

Dit alles overziende maakt duidelijk, dat het samengaan van de afdelingsploegen in 1971 een uiterst goede zet  is geweest, die dankzij de inspanningen van velen gedurende de achter ons liggende jaren heeft geleid tot de stabiele vereniging, die de s.v. Argon momenteel is

Omdat s.v. staat voor sportvereniging en omdat in het Huishoudelijke Reglement staat, dat het bedrijven van balsporten binnen de sportvereniging mogelijk is, zijn in het verloop van de tijd meerdere sporten toegevoegd. Sinds het seizoen 1973/1974 wordt er bij Argon basketbal gespeeld, een seizoen later deed ook het zaalvoetbal zijn intrede in Mijdrecht. Door het afbranden van de sporthal in Mijdrecht kwam het zaalvoetbal in zwaar weer, door de terugloop van het aantal leden moest op een gegeven moment zelfs besloten worden, er mee te stoppen, maar na een jarenlang slepende procedure werd toch weer een sporthal gebouwd, zodat met ingang van het seizoen 2007/2008 weer een futsalafdeling is opgericht. De basketballafdeling speelde de wedstrijden in een kleinere hal en hebben de problemen overleefd, nog steeds is het een afdeling met veel actieve leden binnen de sportvereniging Argon.

  

  

Voor meer info ga naar: http://www.svargon.nl/

  

  

Afbeeldingen

Big_1779-0

Sportvereniging Argon Mijdrecht

Hoofdweg 85-B
3641 P Mijdrecht
0297 281886

Beschikbare Sporten

Ad-right_invite
Ad-right_invite
Ad-right_invite