| Registreren

Schietvereniging Ons Genoegen

Home » Zoekresultaten » Schietvereniging Ons Genoegen

Algemene Informatie

De schietvereniging is in haar 75-jarige bestaan reeds bezig aan haar derde onderkomen. Begonnen werd in 1922 achter het voormalige café Starink aan de Holterweg. 's Zondags werd daar na de kerkgang een borreltje gedronken en wat schoten gelost. Waar later een muur dienst deed als kogelvanger werd eerst geschoten op een hoop zand.De laatste 30 jaar werd de baan regelmatig verbeterd. Eerst werden de schietpunten overdekt en later kwam er nog een pistoolbaan bij.

  

Toen het café moest wijken voor nieuwbouw werd na 2 jaar van praten de huidige accomodatie betrokken. Het betreft een voormalige boerderij van de fam. Klein Swormink die al 15 jaar leegstond, al werd die gedeeltelijk gebruikt voor studentenhuisvesting. De toestand van klein- en groot onderhoud was bedroevend, maar met hulp van veel leden is het gebouw omgetoverd tot een heel mooie accomodatie. Op 19 januari 1994 werd de sleutel overhandigd en op 16 juli 1994 werd door de voorzitter het eerste schot gelost.

  

Op de begane grond bevindt zich in het vroegere woonhuis de kantine en in de stal zijn 9 schietpunten van 12 meter. Op deze banen kunnen alle schietdisciplines van onze vereniging geschoten worden. Hiervoor moest trouwens het gebouw wel met ongeveer 3 meter worden verlengd. Enkele jaren geleden is de zolder omgebouwd tot een zeer mooie 10-meter schietbaan voor luchtwapens.

  


Was het vroeger zo, dat na de kerkgang en na het schieten, in het cafe, een borreltje gedronken werd zo kunnen de leden nu na het schieten ook een consumptie gebruiken in de kantine. De gezellige, rietgedekte, bar is op vakkundige wijze door de leden van de vereniging in hun eigen vakgebied gemaakt en ingericht, zoals trouwens bijna al het werk aan de vereniging door de zelfwerkzaamheid van onze enthousiaste leden tot stand is gebracht.

  

Voor meer info ga naar: http://www.svonsgenoegen.nl/indx.html

  

  

Afbeeldingen

Big_1754-0
Big_1754-1
Big_1754-2

Schietvereniging Ons Genoegen

Somervaartpad 2
7421 H Deventer
0570-655005

Beschikbare Sporten

Ad-right_invite
Ad-right_invite
Ad-right_invite