| Registreren

loopgroep Haddekik

Home » Zoekresultaten » loopgroep Haddekik

Algemene Informatie

De loopgroep Haddekik is in 1989 ontstaan, nadat een aantal Haddekikleden met elkaar voetbalden en vervolgens samen trainden voor de halve marathon van Utrecht. In de loop der jaren is de loopgroep uitgegroeid tot een enthousiaste club lopers onder de bezielende leiding van diverse trainers. Kenmerkend voor de loopgroep van Haddekik (hierna kortweg "Haddekik” genoemd) is de ontspannen sfeer, diversiteit aan loopnivo's en een aantal kleine en grotere evenementen waar clubjes van leden aan meedoen.  

De training op zondagochtend vond oorspronkelijk alleen plaats in de periode januari-juni, ter voorbereiding op de halve marathon van IJsselstein, op zaterdag voor Pinksteren. Deze trainingen werden van oudsher altijd gegeven door Harry Nieman, Haddekikker van het eerste uur, en sinds 2006 door Gillian Butler, de huidige voorzitter. Inmiddels worden de trainingen voortgezet in het najaar.

Tijdstip van de training: 9.00 in de zomermaanden ( ±april-oktober), 9.30-10.00 in de wintermaanden; de training duurt 1  ½-2 uur.Startplaats: hoofdingang van de Maarsseveense plassen.Aard: 5 km (= 1 rondje) inlopen, daarna training variërend van 12-18 km over een parcours rond Maarsseveen.


De training op dinsdagavond is gewoonlijk een intensieve intervaltraining. De training wordt gegeven door Richard Pennink (bij afwezigheid door Gillian Butler), die per half jaar een schema maakt van afstanden en plaats waar gelopen wordt, b.v. tuinbouwweg, rondjes bij de molens, machinekade, fietspad onder de Zuilense ring, heuveltraining bij de MacDonaldspaal, etc.

Tijdstip van de training: 19.30-21.00 (soms 21.15).
Startplaats: ingang van het Haddekik-clubgebouw op het Nassauplein bij kringloopwinkel de Sirkel.Aard: inlopen, rekken, intervaltraining ( ±40-50 min), uitlopen, rekken. Door een parcours van rondjes of heen-en-weer afstanden ontlopen de snelle en de langzamere lopers elkaar nooit zo ver.
Natuurlijk kan iedereen zijn eigen tempo lopen!


Op donderdagavond is er geen officiële training, maar wordt vaak door een clubje hardlopers een wat langere afstand (15-20 km) gelopen in een tempo van  ±10-12 km/uur, dat men aan elkaar aanpast.Startplaats: ingang van het Haddekik-clubgebouw.Tijdstip: 19.30.  

  

voor meer info ga naar: http://www.haddekik.nl/loopgroep/

  

  

Afbeeldingen

Big_2402-0
Big_2402-1

loopgroep Haddekik


Maarssen
06 - 24240670

Beschikbare Sporten

Ad-right_invite
Ad-right_invite
Ad-right_invite