| Registreren

Korfbalvereniging CKV Unitas

Home » Zoekresultaten » Korfbalvereniging CKV Unitas

Algemene Informatie

19 oktober 2001 bestaat onze vereniging 40 jaar. Een mijlpaal, waarop het goed is eens terug te gaan in de geschiedenis om te zien wat er allemaal in die 40 jaar heeft plaatsgevonden.

Hoe het balletje ging rollen

In de zomer van 1961 waren er reeds informele gesprekken over het onderwerp "korfbal", in Harderwijk tot dan toe een nog onbekend fenomeen. In de provincie Utrecht werd korfbal al geruime tijd beoefend en het waren 2 verzekeringsmensen, op bezoek bij dhr. J. van Eijk, die hier positieve verhalen over hadden. Later dat jaar (eind augustus) werd tijdens een gesprek tussen dhr. B. Fokkema en dhr. J. Stijkel sr. duidelijk dat er nog iemand was die veel plezier had beleefd aan het korfbalspel, nl. tijdens een vakantie in Duitsland met jongeren van de kerk. Deze persoon was dhr. C. Korevaar, die daar het korfbalspel had gespeeld met emmers "zonder bodem". Toen Stijkel sr. hierop besloot Korevaar te bezoeken, ging het balletje rollen.

Het enthousiaste gezelschap werd uitgebreid met de eerder genoemde Van Eijk, dhr. W. Klaassen en de op de scholen werkzame mevr. Timmermans en dhr. M. Groenendijk. Tijdens deze bijeenkomst werd actief overleg gevoerd over de oprichting van een korfbalvereniging in Harderwijk. O.a. omdat Groenendijk contacten had bij de toenmalige Christelijke Korfbalbond, maar vooral omdat het Christelijk geloof bij de aanwezigen hoog in het vaandel stond, werd besloten tot oprichting van een Christelijke korfbalvereniging.

Op vrijdag 19 oktober 1961 stond de oprichtingsvergadering op de agenda. Mede door een advertentie in het Schilders Nieuwsblad waren op deze bijeenkomst, die overigens in het toenmalige Protestants Militair Tehuis aan de Stationslaan werd gehouden, 14 belangstellenden afgekomen. Op die dag was de officiële oprichting een feit.

Niet veel later (2 november) werd er tijdens een nieuwe vergadering de naam gekozen en het eerste bestuur samengesteld. Voortaan zou korfbal in Harderwijk onder de naam Unitas (wat eenheid betekent) en in de kleuren oranje (shirt)/zwart (broek c.q. rok) worden gespeeld. Het eerste Unitas-bestuur bestond uit C. Korevaar (voorzitter), J. van Eijk (secretaris), mevr. Timmermans (penningmeester), mevr. J. Gardenbroek (wedstrijdsecretaresse) en W. Klaassen (adjunct). Dhr. M. Wilhelm werd 2e voorzitter, waar Groenenveld het trainersschap op zich nam. CKV Unitas was geboren

Voor meer info: http://www.ckvunitas.nl/

Afbeeldingen

Big_1042-0
Big_1042-1

Korfbalvereniging CKV Unitas

Parkweg 4
3842 A Harderwijk


http://www.ckvunitas.nl/

Beschikbare Sporten

Korfbal

Ad-right_invite
Ad-right_invite
Ad-right_invite