| Registreren

Jeu de Boulesvereniging Het Zwijntje

Home » Zoekresultaten » Jeu de Boulesvereniging Het Zwijntje

Algemene Informatie

Jeu de boulesverening 't Zwijntje is Apeldoorns oudste en tevens grootste vereniging. De vereniging is opgericht op 23 februari 1980. De naam van de vereniging is een vrije vertaling van het Franse woord "Cochonnet" (biggetje). De cochonnet bij het boulen is het kleine balletje (butje).

  

Na jaren van spelen in het Oranjepark en aan de Pinksterbloem hebben wij op 15 september 1995 onze eigen accommodatie betrokken. In deze accommodatie aan de Schoonbroeksweg kunnen wij zowel binnen als buiten onze sport beoefenen. Een binnenhal (boulodrome) die uniek is in deze omgeving. De hal en het buitenterrein zijn geschikt voor nationale - en internationale wedstrijden.

  

't Zwijntje is aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boulesbond (NJBB). De NJBB is op haar beurt weer aangesloten bij de Federation International de Petanque en Jeu Provencal.

  

Alle NJBB verenigingen in Nederland zijn ondergebracht in een viertal zone's. Onze vereniging is ingedeeld in zone A. In deze zone zijn met name de verenigingen uit Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland ondergebracht. De zone bestaat uit 4 afdelingen.

  

't Zwijntje is ingedeeld in afdeling 4. In totaal zijn er 15 verenigingen in onze afdeling. Die verenigingen zijn afkomstig uit Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Brummen, Dieren, Ede, Epe, Ermelo, 't Harde, Harderwijk, Hattem, Lelystad, Voorthuizen en Zeewolde.

  

Voor meer info ga naar: http://www.zwijntje.nl/

  

  

Afbeeldingen

Big_2024-0
Big_2024-1

Jeu de Boulesvereniging Het Zwijntje

Schoonbroeksweg 5
7323 AN Apeldoorn
055-3601623

www.zwijntje.nl

Beschikbare Sporten

Jeu de Boules

Ad-right_invite
Ad-right_invite
Ad-right_invite