| Registreren

Kennismaken met ‘Aangepast Sporten’ in september!

Donderdag 07 juli 2016

Maand van het Aangepast Sporten in de provincie Noord-Holland

 

Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Sportservice Noord-Holland besteedt in september extra aandacht aan het aangepast sporten. Deze maand is uitgeroepen tot de ‘Maand van het Aangepast Sporten’. Aan het begin van het nieuwe sportseizoen kunnen (potentiële) sporters kennismaken met vele verschillende sportmogelijkheden voor mensen met een beperking.

 

 

 

Maand van het Aangepast Sporten

Sport is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook staat sport en ‘sport als middel’ hoog genoteerd op de politieke agenda van zowel de landelijke als de lokale politiek. Toch betekent dit niet dat iedereen de weg al weet te vinden in de sportwereld. Vaak is de weg naar de lokale vereniging wel bekend, maar wat als je door een beperking niet terecht kan bij die vereniging of als meer begeleiding noodzakelijk is? Houdt het dan op? Nee, gelukkig niet! Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van aangepast sporten.

Daarom heeft Sportservice Noord-Holland de ‘Maand van het Aangepast Sporten’ in het leven geroepen. Tijdens deze maand worden diverse activiteiten georganiseerd om mensen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden.

Activiteiten in West-Friesland

In de regio West-Friesland organiseren verschillende verenigingen een open training. Een aantal verenigingen hebben al aangegeven om mee te doen. Bij de Wandelschool kunt u meedoen met Beweeg-Mee, in een groep wandelen met begeleiding of met Nordic walking in aanraking komen. Vooral bedoelt voor mensen met een chronische aandoening. Bij VPG Opmeer kunt u gaan paardrijden en zwembad De Zeehoek in Wervershoof staat voor u open om u te begeleiden met beweegactiviteiten in het water. Zeilen voor alle beperkingen in Hoorn.

We zijn nog in voorbereiding, maar heeft jouw vereniging interesse om mee te doen dan kan die zich nog aanmelden met een aangepaste beweeg-activiteit.

Woonvoorzieningen die het interessant vinden om een beweegactiviteit laten te organiseren binnen de muren of in de buurt tijdens deze maand, kunnen contact op nemen met de regiomedewerker. Zij kan kijken welke vereniging dit dan kan oppakken om de activiteit te verzorgen.

Contact

Heeft uw vereniging nog interesse in het aanbieden van een activiteit in deze maand, neem dan contact op met de regiomedewerker aangepast sporten, Ageeth Bakker, tel: 0229 – 28 77 02 of mail: abakker@sportservicewestfriesland.nl.

Via deze weg kunt u ook onze digitale nieuwsbrief en de nieuwe Wegwijzer Aangepast Sporten aanvragen of een persoonlijk sportadvies krijgen. Verenigingen die willen starten met een sportgroep voor volwassenen of kinderen met een beperking kunnen voor ondersteuning ook terecht bij de regiomedewerker.