| Registreren

Basketballvereniging Lake City Players

Zaterdag 22 augustus 2015

Basketballvereniging Lake City Players (LCP) is in 1976 door een stel enthousiaste Uitgeesters opgericht die vonden dat er in het groeiende Uitgeest meer gebasketballd moest worden. Daarom namen ze het sportieve heft in eigen handen en richtten een ‘eigen’ basketballvereniging op: Lake City Players. En we zijn er nog steeds, zoals je ziet! Op dit moment hebben we bijna 90 leden, van wie er ongeveer 2/3 competitie speelt in de regionale competitie in Noord-Holland. LCP: recreatief maar niet vrijblijvend. Als LCP willen we iedereen in Uitgeest en omgeving die daar zin in heeft gelegenheid geven om op regelmatige basis te basketballen. De trainingen zijn dinsdag en vrijdag vanaf een uur of zes in sporthal De Zien, de wedstrijden op zaterdagmiddag uit en thuis. De manier waarop we als vereniging onze sport inhoud willen geven is ‘recreatief maar niet vrijblijvend’. Dat wil zeggen dat we niet het resultaat van een wedstrijd voorop stellen, maar de manier waarop we spelen: met respect voor ieders individuele vaardigheden én met veel aandacht voor het samenspel binnen het team. De teams worden ingedeeld volgens de leeftijdscategorieën van de Nederlandse Basketball Bond. Die begint bij onze club met het team onder de 12 waarin jongens en meisjes gemixt spelen: de X12. Daarna klimt de teamindeling per twee jaar een leeftijdscategorie hoger: U14, U16, U18, U20 en U22, en vervolgens de Senioren. Omdat we een relatief kleine vereniging zijn, hebben we niet alle leeftijdscategorieën even goed bezet. Kom kennismaken! Word je in de zomer enthousiast van pleintjesbasketball? Misschien is het dan tijd voor het echte werk! Hoe enthousiaster je basketballt, des te leuker het is. Daarom vinden we het belangrijk dat je overtuigd kiest voor het basketball en voor LCP en nodigen we je graag uit om drie keer mee te trainen, zodat je kunt ervaren of basketball bij LCP iets voor jou is. Het seizoen loopt van september tot april. Schrijf een mail naar tc@lakecityplayers.nl met daarin je naam, leeftijd, je ervaring op sportgebied. Eén van de trainers maakt dan een afspraak met je, zodat je precies weet hoe laat, waar en bij wie je je kunt melden. Meer informatie vind je op www.lakecityplayers.nl.