| Registreren

De JeugdSportPas gaat weer beginnen

Dinsdag 15 januari 2013

De kerstvakantie is net afgelopen en dit is wellicht een mooie gelegenheid om eens vrijblijvend kennis te maken met een nieuwe sport. Dit kan met de JeugdSportPas. Leerlingen krijgen de kans om vier kennismakingslessen in een sport te volgen zonder direct lid te worden. De JeugdSportPas vindt plaats in de gemeenten Koggenland, Opmeer, Drechterland en Enkhuizen en wordt georganiseerd door Sportservice West-Friesland in samenwerking met basisscholen en lokale sportaanbieders. 

 

 

 

Keuze uit diverse sporten

Voor deze periode van de JeugdSportPas is het Sportservice weer gelukt om een uitgebreid sportaanbod te creëren. De leerlingen uit groep 5, 6, 7, en 8 uit de gemeenten Koggenland, Opmeer, Drechterland en Enkhuizen hebben de keuze uit verschillende sporten. De gemeenten Koggenland en Opmeer hebben samen een programma met vijftien verschillen sporten, te weten: Beachvolleybal, hockey, meidenvoetbal, paardrijden, volleybal, acro-springgroep, atletiek, streetdance, handbal, jongens- en meisjesgym, judo,  klimdoek turnen, musical les en recreatief turnen.

De gemeenten Drechterland en Enkhuizen hebben samen een programma met zeventien verschillende sporten, te weten: Badminton, fitkids dans, golf, handbal, jongens- en meidengym/turnen, judo, kick en punch, korfbal, kungfu, recreatiegym, reddingsbrigade, schermen, springuur, tafeltennis, zaalvoetbal en zeilen.

 

 

Aanmelden en deelname

Met de JeugdSportPas krijgen leerlingen de kans om bij een vereniging een kennismakingscursus te volgen zonder direct lid te worden. Kosten bedragen eenmalig € 5,00. In week 3 hebben de leerlingen de informatie over de JeugdSportPas gekregen via hun school. Aanmelden kan tot uiterlijk 25 januari 2013. Kinderen, afkomstig uit één van de deelnemende gemeenten, die op het speciaal onderwijs zitten, krijgen de informatie ook via school uitgereikt. Bij teveel of te weinig aanmeldingen kunnen vooraf vermelde data en tijden wijzigen in verband met het samenvoegen of uitbreiden van de groepen. Alle kennismakingslessen starten na de voorjaarsvakantie.

 

 

Waarom JeugdSportPas

Door aan verschillende sportactiviteiten deel te nemen kunnen kinderen direct of op een later moment een bewuste sportkeuze maken. Een goede manier dus om de sport te vinden die goed bij hen past. Kinderen die al aan sport doen mogen uiteraard ook meedoen aan de JeugdSportPas. Voor deze kinderen is het een mooie kans om eens kennis te maken met andere (nog onbekende) sporten.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Meriam Groot, tel. 0229-28 77 00 of mail naar mgroot@sportservicewestfriesland.nl. Graag verwijzen wij u ook naar onze website www.sportservicewestfriesland.nl

Gerelateerd nieuws

dinsdag 31 mei 2016 Buitenspeeldag in Drechterland
dinsdag 24 mei 2016 Avondvierdaagse Enkhuizen
maandag 17 augustus 2015 De JeugdSportPas gaat weer beginnen
zaterdag 14 december 2013 Enkhuizen: Vek-Wik: Oud maar springlevend
Ad-right_invite
Ad-right_invite
Ad-right_invite